Ημέρα Καριέρας 2023

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ έντονο συναισθηματικά για την οικογένεια της Έμφασης. Από τη μία το πένθος βαρύ και ο πόνος μεγάλος και από την άλλη μια μεγάλη εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διαφορετική, που τη διοργανώναμε πολύ καιρό και οι μαθητές μας ανυπομονούσαν. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση που λάβαμε να μην αναβληθεί και έγινε με μοναδικό κριτήριο να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο και αυτό μπορεί να γίνει με νέους επιστήμονες, που αγαπούν αυτό που κάνουν.

👨‍🔬👨‍💼Παλιοί μας μαθητές από όλα τα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία κατέθεσαν τις ιστορίες τους, πληροφόρησαν για τις σπουδές και τις απαιτήσεις του επαγγέλματός τους.
Γιατροί , ηλεκτρολόγοι, βιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σχεδιάστρια μόδας και άλλες 25 επαγγελματικές κατηγορίες παρέλασαν σε έναν μαραθώνιο επαγγελματικού προσανατολισμού. Το σημαντικό ήταν το ότι μετά το πέρας κάθε μέρους σε διπλανή αίθουσα οι νέοι συνομιλούσαν με τους παλιούς, δειλά τους έβλεπες να πλησιάζουν και στη συνέχεια να γίνονται μια μεγάλη οικογένεια.

Τι κέρδισαν οι μαθητές μας;
✅πήραν έμπνευση από ανθρώπους που ήταν στη θέση τους πριν λίγα χρόνια.
✅είδαν ανθρώπους που έκαναν λανθασμένες επιλογές αρχικά και μετά βρήκαν αυτό που αγαπούσαν και πέτυχαν σε αυτό
✅έμαθαν πως το πάθος, η συνέπεια και η πολλή δουλειά είναι αυτά που οδηγούν στην επαγγελματική ευτυχία
✅συνομίλησαν ισότιμα, χωρίς τύπους με μέλη της ίδιας οικογένειας, της Έμφασης, με κοινά σημεία αναφοράς
✅έμαθαν ουσιαστικές πληροφορίες με τον καλύτερο τρόπο, το βιωματικό τρόπο της αφήγησης
✅είδαν ανθρώπους που πέρασαν σε τμήματα με λίγα μόρια να έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

😘Να ευχαριστήσουμε όλους τους παλιούς μας μαθητές που χωρίς δεύτερη σκέψη ήρθαν να βρεθούμε ξανά και μεταφέρουν την πολύτιμη πείρα τους.